Sluit website direct

menu

De vijf vragen aan.....helmi en myrthe

Terug

Myrthe Vlaardingerbroek, trainer Veilig Thuis West-Brabant en Helmi Hazenberg, werkbegeleider Veilig Thuis Midden-Brabant over de samenwerking tussen de twee verschillende Veilig Thuis locaties:

"Onze samenwerking verloopt prettig doordat wij elkaar goed kunnen bereiken, elkaar al lang kennen en elkaar daardoor ook goed begrijpen. We kunnen het uitspreken als iets minder goed verloopt’’.

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?
Helmi: "Onze ontmoeting gaat al wel een hele poos terug. Wij kennen elkaar nog van Bureau Jeugdzorg waar Myrthe bij de Toegang werkte en ik bij het AMK (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling). Myrthe is in 2012 ook voor het AMK gaan werken waardoor wij directe collega’s werden. In januari 2015 werd het AMK samen met het SHG (Steunpunt Huiselijk Geweld) Veilig Thuis Midden-Brabant, waar wij beiden zijn blijven werken. In 2016 is Myrthe overgestapt naar Veilig Thuis West-Brabant."

Wat doen jullie samen? Aan welke concrete projecten werken jullie samen?
Myrthe: "Sinds september 2019 hebben we weer meer contact met elkaar omdat wij samen de landelijke training 'Train de Trainer basiscurriculum Veilig Thuis' hebben gevolgd om training te gaan geven. Deze training is bedoeld om nieuwe collega’s van Veilig Thuis wegwijs te maken in de problematieken waarmee we van doen hebben en in de werkwijze van Veilig Thuis. Op dit moment hebben we regelmatig afstemming met elkaar, omdat we samen met nog enkele andere trainers van andere Brabantse Veilig Thuis vestigingen de trainingen geven. Dit vraagt dus om de nodige afstemming en samenwerking."

Wat maakt jullie samenwerking succesvol?
Helmi: "Onze samenwerking verloopt prettig doordat wij elkaar goed kunnen bereiken, elkaar al lang kennen en elkaar daardoor ook goed begrijpen. We kunnen het uitspreken als iets minder goed verloopt."

Wat is het sterkste punt van de ander?
Myrthe: "Helmi kan goed overzicht bewaren en is praktisch ingesteld. En ze heeft humor. Deze kwaliteiten maken de samenwerking erg prettig." Helmi: "Het is heel prettig om met Myrthe samen te werken. Ze geeft goede duidelijke uitleg en ze straalt veel enthousiasme uit. Door haar enthousiasme word ik ook enthousiast."

Waar denken jullie dat er kansen liggen voor verdere samenwerkingen tussen jullie?
Helmi en Myrthe: "Wij denken dat er nog veel meer samenwerking en afstemming mogelijk en wenselijk is tussen de verschillende Veilig Thuis locaties. We zien deze gezamenlijke training als een eerste stap hierin. We kunnen nog meer van elkaar leren en overnemen door meer afstemming met elkaar te hebben. Door met elkaar de trainingen te geven in Brabant, gaan medewerkers eenduidiger werken en kunnen we een kijkje nemen in elkaars keuken. Hierdoor zoeken we elkaar makkelijker en sneller op."

Helmi en Myrthe vinden het belangrijk dat het wiel niet steeds opnieuw wordt uitgevonden: "Dit is zonde van de tijd en inzet."

Ik zoek hulp

Deel deze website: