menu

De vijf vragen aan.....

Terug

De vijf vragen aan….

Peter Bogaards, medewerker Crisis Interventie Team Hart van Brabant, en Pim Bastiaans, casemanager Dienst Urgente Zaken bij Veilig Thuis Midden-Brabant.

“De wijze van afstemming en de korte lijnen die we hebben, maken dat deze samenwerking succesvol is verlopen”

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?
Pim: “We zagen elkaar voor het eerst in het Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant waar het kantoor van zowel Veilig Thuis als het Crisis Interventie Team gevestigd is. Peter vult aan: “Dat was naar aanleiding van een casus die Pim buiten kantooruren binnen de bereikbaarheidsdienst van Veilig Thuis ontving.” Pim: “Ik heb toen contact gezocht met het team en kwam zo in contact met Peter.”

Aan welke projecten werken jullie samen?
Peter: “Dit was in een crisis.” Pim vertelt: “De crisis werd anoniem gemeld bij ons, bij Veilig Thuis, een melding vanuit het eigen netwerk van de cliënt. De melding ging over een vader die wat verward was en de melder had zorgen over het zes jaar oude dochtertje. De vader was bekend met een psychiatrisch beeld. Omdat wij geen telefonisch contact kregen met vader is na onderling overleg het Crisis Interventie Team op inschatting gegaan.”

Peter: “Ik ben toen ter plaatse gegaan waar ik met vader in gesprek kwam en veiligheidsafspraken heb gemaakt, hiervan heb ik een terugkoppeling gegeven naar Pim zodat ook Veilig Thuis op de hoogte was, en er de volgende dag verder mee aan de slag kon gaan.” Pim: “Dat was erg prettig omdat wij de zaak de dag erna meteen konden vervolgen.”

Wat maakt jullie samenwerking succesvol?
Peter: “De wijze van afstemming en de korte lijnen die we hebben, maken dat deze samenwerking succesvol is verlopen.” Pim: “Daarnaast is het prettig om een terugkoppeling te ontvangen van de ander, zo bouw je ook vertrouwen op in de samenwerking.” Peter: “Tevens leer je veel van elkaar door samen te werken in crisissituaties.”

Waar liggen nog kansen voor verdere samenwerking tussen jullie?
Pim: “Ik denk dat het goed is om nog vaker met elkaar op te trekken in crisissituaties.” Peter: “Dat denk ik ook, dat stimuleert een goede samenwerking en het feit dat je elkaar steeds beter weet te vinden in het werk. Het is ook leuk om elkaar als persoon beter te leren kennen, dat maakt het contact nog makkelijker.”

Ik zoek hulp

Deel deze website: